26. dec. 2010

Så er vi kommet godt igennem Julen, og børnene har fået pakket alle deres gaver ud, og så småt taget dem allesammen i brug

Vi holdt Jul i Solrød, som nogle måske vil kunne se på billedet, og vi havde det så godt dernede, at vi valgte at blive der til dagen efter :-). Nej vi havde selvfølgelig aftalt det på forhånd, men dejligt det var det nu.

1. Juledag stoppede vi på vejen hjem lige op i Humlebæk, og fik en lille bid traditionel "frokost", med minimum 6 slags fisk, og mindst ligeså mange lune retter, inden vi kom til osten. Til de seje maver var der masser af slik- og kageskåle til at slutte af på. Til at skylle alt dette ned var der naturligvis masser af juleøl, og mindst 5 forskellige snaps, så alle kunne få en lille en til halsen.

Valentin spiste som en sand Rasmussen, og fik stor ros for den fine måde han indtog samtlige fiskeretter, fra sild over laks til rejer. Efter fisken valgte han dog at takke af og forlade bordet. Måske har han næste gang også mave til at klare lidt af de lune retter. Lillan ville ikke smage fisken, men ville kun spise rødbedemadder under fisken, men vendte dog tilbage til bordet da det lune kom på, for at spise flæskesvær. Da vi endelig kom hjem igen, var hun underligt nok sulten, men lod sig pænt nøje med en skål corn flakes.

Efter morgenmaden på denne stille 2. juledag, gik Barbara (Ja du læste rigtigt) igang med at bygge en stor Briotogbane af den bane vi havde i forvejen, og de skinner Valentin fik til Jul. Resultatet var imponerende, og eneste overskydende skinne, var et skiftespor. Mikael var meget imponeret, og ret overbevist om at han aldrig i sit liv vil kunne gøre det bedre.

Nu samler vi så kræfter til nytåret. Barbara skal ganske vist på arbejde her mellem Jul og nytår, men først fra tirsdag, så lidt kræfter bliver det til også for hende. Børnenes institution er som sædvanligt lukket, og man kan jo undre sig over hvor mange dage man egentlig får for sin egenbetaling, når kommunen har fået sine klemdage, lukkedage, pædagogiske dage, tvungne ferie, reducerede pasning, og hvad Helsingør Kommune ellers kalder de mange undskyldninger for ikke at leve op til sine forpligtelser.

Nå men jeg synes nu ikke at jeg gider at slutte af med et surt opstød. I stedet vil jeg slutte af med et billede af mine børn, der leger med valentins julegave, og triller bold i stuen.

Til alle læsere af bloggen, vil vi allesammen gerne sige at vi håber I har haft en glædelig Jul, og vi håber samtidig, at I allle kommer godt ind i det nye år (2011). Vi håber at vi kan komme til at skrive meget mere, og meget oftere i det nye år.