31. dec. 2011
Så forsvandt 2011 mellem hænderne på os, og 2012 er begyndt.

Vi holdt en meget stille og rolig nytårsaften hjemme - alene med børnene.

Vi skulle jo egentlig have holdt sammen med Tony og Jeanette i år, men de valgte at melde afbud, af personlige årsager, hvilket vi selvfølgelig respekterede, og glæder os så bare til at se dem igen i 2012, og vi behøver ikke vente helt til nytårsaften :-). Vi overvejede lidt hvad vi så skulle gøre: Sommerhuset i Sverige med Mikaels forældre og søster med familie, eller Ribe byferie, og Barbaras forældre. Begge løsninger blev dog afblæst, da det ville blive for stressende, når der kun var en fridag inden en ny arbejdsuge startede.

Vi valgte derfor at holde nytårsaften hjemme, med lækker mad, og hjemlig hygge. Lillan var ikke meget for al skyderiet, mens Valentin blev decideret rædelslagen, da jeg prøvede at skyde et par raketter af fra terrassen

Barbara havde lavet en lækker nytårsmenu bestående af:

Svampesuppe


Oksemørbrad med en jordskokkemos, grønne bønner og rødbedesalat




Det hele blev afsluttet med en lækker appelsindessert.


Som man nok kan se, havde Barbara brugt meget energi i køkkenet, og det smagte pragtfuldt.

Vi håber at alle andre fik en lige så god nytårs aften, og ønsker alle et godt og lykkebringende 2012


9. okt. 2011




Barbara skal da også have en bil, så Mikael få lov til at køre i den store :-)







Posted by Picasa
25. sep. 2011



















Posted by Picasa
31. aug. 2011
Sommeren går igang med den sidste måned, og Lillan og Valentin tager en forlænget weekend alene sammen med farmor og farfar i sommerhuset i Sverige. Det vel at mærke udover den ferie vi allerede havde holdt i sommerhuset.


De hygger sig helt enormt sammen med farmor og farfar, og er blandt andet ude og se et legetøjsmuseum




Lillans fødselsdag afholdes også i Sverige, og da vi ikke havde lagkagebunde med, måtte Barbara improvisere, og så kom fødselsdagskagen til at se lidt speciel ud

Det smagte dog godt, og så kunne den medbringes, da vi tog på udflugt til Skåne Dyrepark. En hel lang dag i sol og hygge.




Under en overnatning  hos Malou og Oliver mens far og mor var til fest hos en hr Askov på Langebro, lærte Lillan at cykle uden støttehjul, så da vi kom hjem, skulle de bare pilles af Lillans cykel hurtigst muligt, og så drønede hun ellers afsted.

Og så må vi da ikke glemme den meget flotte lagkage Valentin fik til sin fødselsdag, og som han selv havde været med til at dekorere med tog.


30. jun. 2011
Påsken og Pinsen blev holdt i Sverige

Valentin skulle prøve at gå uden ble, og fik lov til at løbe nøgen rundt og tisse på græsset, hvilket vakte stor jubel hos ham

Der skulle bygges også bygges nye nye træterrasser, hvilket afsted følgende pudsige historie:

Mens Valentin hopper rundt og leger uden tøj på, mister han kontrollen over sin endetarm, og kommer til at lave en"pølse" på farmors og farfars gamle terrasse. Kort tid efter begynder far og farfar at bryde den gamle terrasse ned, og lægge den nye. Da Valentin efterfølgende kommer tilbage til børnehaven, bliver historien som følger: "Jeg kom til at prutte på terrassen, så far og farfar måtte bygge en ny".

På billedet kan man tydeligt se fordelingen i arbejder og arbejdsfordeler:


Men flot blev det da til sidst


Mikael var til studenterjubilæum med sin gamle gymnasieklasse fra Roskilde Katedralskole. Det blev sjovt og festligt at se de gamle hoveder igen, og et fremmøde på20 ud af 28 mulige, synes jeg vidner om en socialt god klasse, der også her 25 år senere klikkede fra første minut. Vi fik en rundvisning på skolen af pedellen (Fathi var dengang pedelmedhjælper), og fik set alle de udvidelser der var lavet siden dengang. Skolen er i dag næsten dobbelt så stor som dengang. Imponerende, vemodigt og det blev vist til sidst også lidt berusende. Tak til Carsten, der kørte mig hjem fra Roskilde :-)

Endelig var der jo en barnedåb for Anna Brummerstedt Paré. Mikaels kusine camillas datter blev døbt i Trinitatis kirke dagen efter studenterjubilæet, så Mikael var ikke helt på toppen fra starten af, men fik i løbet af dagen ved hjælp af den friske luft og den megen sol, mandet sig op til igen at blive frisk











31. maj 2011
Maj måned, var måneden hvor mange ting skete for første gang.


  1. Mikaels fætter Lars fyldte for første gang i sit liv 40 år. Det var ganske vist i slutningen af april, men ud fra en filosofi om at familien alligevel ikke skulle noget den 1. Maj, havde han inviteret til brunch i cafeen i Filmhuset i København
  2. Alex Rubin-Grøn (21.05.11) havde sin første fødselsdag.
  3.  Nikoline Lund Jensen blev konfirmeret. Under festen forsøgte Mikaels onkel Ole, hele tiden at hapse efter valentins is, i en grad så Valentin efterfølgende legede drengen med isen mod Onkel Ole
  4. Mikael blev alenefar, da Barbara skulle på afdelingsseminar. Heldigvis er hun kommet hjem igen
  5. Valentin og Lillan så en kamel i levende live. Indtil da havde de kun hørt en synge i Kardemomme By
  6. Barbara blev stanget af en lille ged








30. apr. 2011
April blev jo på alle måder en varm og solrig måned.

Den startede ganske vist lidt skidt, med at Valentin blev opereret og fik fjernet polypper. Han tog det egentlig ufatteligt flot, Selv om han selvfølgelig skreg af smerte og forskrækkelse, da han vågnede af bedøvelsen. Men efter is nummer 2, var han igen helt rolig, og klar til at tage hjem :-).
Dagen efter var han sådan set frisk nok til at tage tilbage til institutionen, men da han havde friske sår, må man ikke komme tilbage. Det gav mor to meget aktive dage hjemme, med et meget aktivt barn.












I Påskeferien fik vi af Barbaras gamle kollegiefælle - Torben, fra tiden i Sønderborg. Han kom fra Skanderborg sammen med sine børn Emil og Emma, og det blev til nogle hyggelige dage i haven, og en dag til Kronborg og Kärnan (Helsingborgs fæstningsværk).

Det var ganske vist ikke så meget vi fik set af kasematterne, for vores børn begyndte at blive bange lige så snart at lyset blev lidt dunkelt nede i fangekælderen. Men vi fik da hilst på Holger den store viking.
31. mar. 2011
Nåede I at læse februar indlægget? Her følger allerede Marts måned:

Normalt er det jo februar, der er tiden for fastelavn og en dertil hørende flot udklædning og tøndeslagning, men den faldt meget sent i år, og vi måtte derfor næsten helt ind i foråret, før vi kunne klæde os ud. Lillan ville i år være udklædt som hendes store idol Pippi Langstrømpe, og hun led i en hel måned hvor frisøren blev udskudt, så hun kunne have lange fletninger til Fastelavn. Valentin ville være pirat, hvilket var noget nemmere at udføre.









Ved tøndeslagningen, på Hulvejen i Solrød, er det jo efterhånden blevet en tradition, at minimum et medlem af gruppen fra Hyrdehøj 4, hjemtager en præmie af en art. I år blev det så Mikaels far, der fik præmie som kattekonge, og han var ikke til at skyde igennem, så mange deltagere måtte lide den tort, at få beskrevet, hvordan teknikken var når der kun hang et enkelt bræt tilbage på snoren :-).

Marts, var også den måned, som Mikaels søster Heidi havde set frem til med skræk og forventning gennem de sidste godt 12 år. Den 26 Marts, fyldte hun 40, og på samme dag havde hun kobberbryllupsdag, og det blev en dejlig fest, og da både hun og Lone er nogle dejlige mennesker, var der helt naturligt rigtigt mange mennesker, der var mødt frem for at sige tillykke.



28. feb. 2011
Så er det vist på tider, at der kommer en række indlæg, så vi kan få opdateret alle med hvad vi går og laver, og ikke mindst hvad der er sket siden sidste indlæg for et halvt års tid siden. Jeg vil forsøge løbende over de kommende uger, at komme med beretninger fra de mange måneder vi har svigtet i 2011

Vi starter tilbage i februar måned, med den årlige Superbowl, fra Dallas. Det blev som sædvanlig en helt fantastisk aften i gode venners lag. Tak til alle deltagere for det gode humør, og til Mikaels forældre, fordi de havde overskud til at have børnene i år.

Superbowl gav også Mikael hans første fridag, på det nye arbejde han startede på 3 dage forinden. Mikael er startet hos SAC-IT i hørsholm, og det tegner lovende, omend hans debut var lidt kaotisk. Han blev sat ved et skrivebord, og blev kort introduceret til firmaets systemer, gennem oprettelse af diverse personlige profiler og passwords, og efter ca 1 time, sidder han alene tilbage på kontoret som eneste kontaktperson for kunderne, da hans foresatte og hans kollega begge er syge. Han synes dog selv at det gik meget fornuftigt, og de er vist også stadig meget tilfredse med ham i firmaet. Han er der i hvert fald stadigvæk her 6 måneder senere.