26. dec. 2010

Så er vi kommet godt igennem Julen, og børnene har fået pakket alle deres gaver ud, og så småt taget dem allesammen i brug

Vi holdt Jul i Solrød, som nogle måske vil kunne se på billedet, og vi havde det så godt dernede, at vi valgte at blive der til dagen efter :-). Nej vi havde selvfølgelig aftalt det på forhånd, men dejligt det var det nu.

1. Juledag stoppede vi på vejen hjem lige op i Humlebæk, og fik en lille bid traditionel "frokost", med minimum 6 slags fisk, og mindst ligeså mange lune retter, inden vi kom til osten. Til de seje maver var der masser af slik- og kageskåle til at slutte af på. Til at skylle alt dette ned var der naturligvis masser af juleøl, og mindst 5 forskellige snaps, så alle kunne få en lille en til halsen.

Valentin spiste som en sand Rasmussen, og fik stor ros for den fine måde han indtog samtlige fiskeretter, fra sild over laks til rejer. Efter fisken valgte han dog at takke af og forlade bordet. Måske har han næste gang også mave til at klare lidt af de lune retter. Lillan ville ikke smage fisken, men ville kun spise rødbedemadder under fisken, men vendte dog tilbage til bordet da det lune kom på, for at spise flæskesvær. Da vi endelig kom hjem igen, var hun underligt nok sulten, men lod sig pænt nøje med en skål corn flakes.

Efter morgenmaden på denne stille 2. juledag, gik Barbara (Ja du læste rigtigt) igang med at bygge en stor Briotogbane af den bane vi havde i forvejen, og de skinner Valentin fik til Jul. Resultatet var imponerende, og eneste overskydende skinne, var et skiftespor. Mikael var meget imponeret, og ret overbevist om at han aldrig i sit liv vil kunne gøre det bedre.

Nu samler vi så kræfter til nytåret. Barbara skal ganske vist på arbejde her mellem Jul og nytår, men først fra tirsdag, så lidt kræfter bliver det til også for hende. Børnenes institution er som sædvanligt lukket, og man kan jo undre sig over hvor mange dage man egentlig får for sin egenbetaling, når kommunen har fået sine klemdage, lukkedage, pædagogiske dage, tvungne ferie, reducerede pasning, og hvad Helsingør Kommune ellers kalder de mange undskyldninger for ikke at leve op til sine forpligtelser.

Nå men jeg synes nu ikke at jeg gider at slutte af med et surt opstød. I stedet vil jeg slutte af med et billede af mine børn, der leger med valentins julegave, og triller bold i stuen.

Til alle læsere af bloggen, vil vi allesammen gerne sige at vi håber I har haft en glædelig Jul, og vi håber samtidig, at I allle kommer godt ind i det nye år (2011). Vi håber at vi kan komme til at skrive meget mere, og meget oftere i det nye år.
10. nov. 2010
Nu hvor NFL sæsonen er i fuld gang, faldt jeg lige over dette lækre trickspil.



Vi glæder os alle til Superbowl
17. sep. 2010
Så kom vi hjem fra Lalandia, og sikke dog en dejlig tur vi har haft.

Overskriften henviser til en udtalelse Lillan kom med, da vi tog en sviptur til Tyskland. Vi havde sat os i færgens cafeteria, lige op og ned af det lille legeområde de har ombord. Mens Mikael er oppe ved kassen for at hente frokost, gjalder en glad og velkendt pigestemme ud over færgen:

"Alle mand i bådene - Det regner."

Vi tog derned fredag eftermiddag, og hentede Barbara inde på hendes arbejde. Turen ud af København var i og for sig fin, men da vi kom til motorvejen sad vi i håbløs kø. En hel time tog turen fra Ishøj til Køge, så vi kom først til Rødby mere end 3 timer efter vi havde samlet Barbara op.

Lørdag tog vi til Knuthenborg hvor vi så en masse spændende dyr. Vi var ude og køre med abebus, og fodrede bavianerne med abeslik. Aberne sad lige udenfor vore vindue og tog det slik vi gav dem, så vi sad helt tæt på dem. Vi var også så heldige, at en flok giraffer gik lige ud foran vores bil, så kom helt tæt på dem. Om aftenen var der lige tid til en tur i legeland

Søndag havde Mikael fødselsdag, men inden vi fik gæster på besøg, måtte vi lige en tur i badeland, for det havde vi endnu ikke haft tid til. Senere kom Mikaels forældre, samt hans onkel Per, og vi fik en rigtig hyggelig dag sammen. Barbara havde under vores formiddagsbadetur set at Mikaels badebukser var mere end almendeligt slidte, og derfor havde hun på vej hjem fra badeland købt nogle dejlige nye badebukser til ham.

Om mandagen er alting lukket i Lalandia, men heldigvis kunne man få udleveret gratis fodgængerbilletter til Rødby-Puttgarten linien, så vi tog en tur til Tyskland, og provianterede lidt. Lillan forsøgte at tage livet af sin far, for til trods for at hun tissede lige inden vi gik fra borde, skulle hun alligevel tisse i det øjeblik vi var kommet i land, og over til legepladsen mellem færgelejet og bordershoppen. Heldigvis var der en lille Imbiss ved siden af legepladsen, men de ville have betaling for toiletbesøget, og da vi var kommet afsted lidt uforberedt, havde vi heller ikke vores udenlandske valuta med. Så far og Lillan stillede sig i kø til kassen, for at købe en toiletpolet (= € 0,30). Da far ville betale med kreditkort, fordi han ikke havde andet, betakkede betjeningen sig, og far og Lillan takkede mange gange. Lillan fik overstået sit toiletbesøg, og vi løb tilbage til legepladsen. Efter en tur på rutschebanen, proklamerede Lillan så "Jeg skal prutte". Så far og Lillan måtte tilbage til Imbissen, og påny i kø, men denne gang købte vi altså lidt chokolade, for ikke at virke alt for påtrængende.

Resten af tiden i Lalandia, blev brugt meget traditionelt, med en blanding af legeland, badeland strandtur, spil og hygge.

Tak til alle der var med til at gøre ferien rigtig hyggelig.

Nu sidder vi så og bruger resten af ferien herhjemme, med lektier (Mikael), og familehygge

Billeder fra turen, vil komme her senere, men er allerede på vej til vores private billedalbum, hvis I har adressen dertil
5. jul. 2010
Så fik vi passeret det 1. halvår af 2010.

Mikael er stadig uden fast arbejde, men han søger stadig, og er fortrøstningsfuld for fremtiden, selv om nogle af argumenterne for afvisninger har været lidt tynde:


  1. Du bor for langt væk fra København (45 minutter).
  2. Du har været selvstændig konsulent for længe.
  3. Og andre lignende underlige forklaringer.
Måske skulle man gøre mere ud af at forklare, at man har gjort sig overvejelserne om at træde ud af selvstændigheden.

For ikke at stå helt uden indtægt, har Mikael haft kontakt med sine gamle samarbejdspartnere i Dania-Turist, og har udnyttet sit buskørekort til en ekstra indtægt.


Lillan har fået ny frisure. Først var hun ikke var glad for det da vi foreslog det, fordi hun ikke ville af med sit lange hår. Men da det dagligt gav problemer at få det børstet, fik vi hende til sidst overbevist om at det vokser ud igen. Nu er hun ikke til at skyde igennem, for alle har sagt til hende, at det har pyntet rigtig meget, og hun soger bare selv, at det jo vokser ud igen.

For nylig har vi fået sat Mikaels fødselsdagsgave fra sidste år op (En mindre swimmingpool). Det tog det meste af en uge, at få rettet jorden op, hvor bassinet skulle stå, men nu står det altså nogenlunde i vater, og det har været en fornøjelse i den seneste varme weekend. Selv om Lillan på et tidspunkt under de 27 graders varme fik en mindre hjerneblødning, og iførte sig sit termotøj.






24. maj 2010
Så er der nyt.

Vi var blevet inviteret til Lalandia i pinsen ned til Mikael's forældres sommerhus.

Vi tog afsted fredag sidst på eftermiddagen, efter at vi havde sagt farvel til Kirsten, der er pædagogmedhjælper på Lillans stue, og som efter en evighed i institutionen, holdt afskedsreception for at gå på efterløn. Vi ønsker Kirsten held og lykke, med sit otium, men vi vil savne hende.

På grund af den sene afgang, kom vi til at hænge i køkørsel fra Lyngby, og indtil syd for Køge. Efter Køge gled det fornuftigt, men der var utrolig mange stop i flowet, på grund af en urimelig mængde campingvogne, der blokerede vejen på vej  mod Tyskland.

Efter lidt over 3 timers kørsel, kom vi dog frem, og har haft 3½ dags dejlig miniferie. Der blev både tid til badeland, legeland og legeplads. Som det ses på billederne, var der også en del voksne, der fik mulighed for at lege på legepladserne.

Under et besøg i legelandet gik far lige på indkøb, og da han kom tilbage var det første, der mødte ham et familiemedlem, der spurgte om han havde set Lillan. Da han havde været væk, kunne han jo ikke det, men da vi kiggede ned til rummet med plastkuglerne, mødte der os et sært syn. Der rendte Lillan rundt uden en trevl på kroppen. Efter at have sundet os lidt over synet, hoppede et par stykker ind for at høre hvad der foregik. Hun havde haft det så sjovt, at hun havde glemt at gå på toilettet, og var kommet til at tisse i bukserne, og da de var våde, smed hun bare al tøjet, og legede lystigt videre.

Vi har billederne, men af hensyn til Lillan og offentligheden, har vi valgt ikke at offentliggøre dem. Men tro mig det var et sjovt syn.

Håber alle andre også har haft en god pinse.





12. feb. 2010
Så er vores Superbowl vel overstået, og vi håber at alle havde et hyggeligt arrangement. vi hyggede os i hvert fald. Mens vi hyggede os med vennerne, hyggede Lillan og Valentin sig hos farmor og farfar, som dette billede  vist tydeligt viser.



Barbara er startet på at arbejde igen, og har fået et vikariat på Geologisk institut i København, så hun tager tidlig afsted hjemmefra, for at sikre sig at komme frem, når nu Kystbanen ikke kan finde ud af det der med en køreplan

I dag har børnene og deres far så spist morgenmad hjemme, inden ungerne blev klædt ud, og kørt over i vuggestuen, og børnehaven. Et par kønne rollinger, som de stod der som henholdsvis Askepot og kineserdreng. Lillan fik mange kommentarer om at hun var en flot prinsesse, men så måtte vi jo forklare folk, at hun var en stuepige, som bliver til en prinsesse :-)


25. jan. 2010






Så er tiden inde. De to finalister til årets superbowl blev fundet natten til i dag, i to flotte kampe, hvoraf den ene af dem måtte i overtime, for at finde en vinder, efter at Brett Favre havde kastet en interception, med kun 12 sekunder tilbage af den ordinære spilletid.

Finalen kommer til at stå den 07.02.10, hvor vi mødes til en ny stor superbowlaften. Selv om vi allerede har modtaget 2 afbud, så forventer vi igen i år, at vi kan tromme 10-12 gæster sammen, til en rigtig hyggelig superbowlaften. invitationerne forventes at blive sendt pr mail i løbet af tirsdagen.

Holdene bliver New Orleans Saints vs Indianapolis Colts, og pauseshowet bliver som tidligere nævnt med blandt andet "The Who"



20. jan. 2010
Endelig blev der lidt luft i tidsplanen til også at få lagt nyt ud på bloggen, og vi vil da godt lige benytte lejligheden til at ønske alle læsere af bloggen et rigtig godt nytår.

Vi har brugt tiden på at få opdateret designet af vores blog, ligesom Mikael og Barbara har lagt deres CV ud, så eventuelle interesserede kan se, om de kunne bruge disse kompetencer. Det skal selvfølgelig ses i lyset af at vi er gået ind i 2010, uden nogen fast indkomst, udover barbaras dagpenge.

Mikaels kundekreds er også mørket af krisen, og han kigger på dels muligheden for at skaffe nye faste kunder til butikken, eller alternativt at finde en fast stilling. Livet som selvstændig er ikke helt så attraktivt, når flere er afhængige af ens indkomst. Som lønmodtager, slipper man også for de evindelige slåskampe med SKAT, og andre tidsrøvende institutioner.

Barhara har været til flere samtaler, men er indtil videre endt på 2. eller 3. pladsen. I de ansøgerfelter hun er med i, er det ikke så ringe endda. Vi er derfor meget fortrøstningsfulde, og tror på at vi begge to nok snart igen skal være oppe på 40 timers arbejdsuge.

Årets første store arrangement finder sted natten til den 08.02.10. Superbowl 44 løber af stablen, og vi holder som sædvanlig vores superbowlaften, og glæder os som altid. De første teasers er sendt ud til deltagerne, men de endelige invitationer kommer først når vi kender de deltagende hold. Årets pauseshow leveres i år af The Who.

Endnu engang godt nytår til alle.


Mikael, Barbara, Lillan og Valentin