24. dec. 2009
Så blev det endelig Jul.

Lillan har sendt sine sutter til Julemanden, og til gengæld har Julemanden sendt et julekort til Lillan. I dag havde han så været forbi med en lommelygte til Lillan, en lastbil til Valentin, og bøger til mor og far.

I går blev juletræet pyntet, og står nu klar til Juleaften inde i stuen.

Alle glæder sig til det bliver Juleaften, og vi vil gerne ønske alle læsere en rigtig glædelig JUL.Lillans første juledekoration, er snart brændt helt ned, men da hun har lavet den helt alene UDEN hjælp af voksne, er hendes forældre ikke helt til at skyde igennem, for vi synes godt nok den er flot lavet af en 3-årig.



17. dec. 2009
Så kom sneen i 2009, og da Barbara har haft lidt ekstra tid hjemme, og Lillan har hostet lidt vel meget, har de to været hjemme sammen de sidste par dage, og tiden er blandt andet gået med at lave en lille snemand på terrassen.

Jeg fik en mms, med et billede af den, og det er nok den flotteste lille snemand jeg nogensinde har set. Se selv sidst i indlægget.

Musejagten er gået ind i skuret, og selv om de får spist lidt mad uden at blive fanget, så sker det også, at vi fanger noget i fælderne, og når først de fælder klapper (er designet til også at kunne tage rotter), så smækker det hårdt og hurtigt. Fik selv en lille smagsprøve, da en af fælderne kappede lidt hud af tommelfingeren. Men jeg overlever nu nok.

Ellers går tiden med at gøre klar til Jul. Lillan og Barbara har bagt pebernødder og brunkager, og far har spist en hel masse af de sidste, for hold da op hvor smager de godt.





15. aug. 2009
Så oprandt dagen, hvor Valentin tog sine første skridt ved egen kraft uden at holde fast i noget. I tirsdags begav han sig ud på en vandring på tre skridt hen til mor uden at holde, og senere samme aften, gik han flere af den slags ture mellem mor og far.

I ugens løb er han blevet mere modig, men han mangler stadig lidt stabilitet. Vi satser på at vi her i ferien, kan få tid til at lege så meget med ham, at han vil gå meget mere, når han skal tilbage i vuggestuen om en lille uges tid.

Så kort var indlægget denne gang, men det forrige var til gengæld meget længere




10. aug. 2009




















Efterhånden er det længe siden vi har haft lidt tid i overskud til at slappe helt af, så da Mikaels forældre sagde at de tog til sommerhuset i Lalandia, gjorde vi alt hvad vi kunne, for at slippe lidt væk. Heldigvis kunne vi slippe for vagttelefonen, hvilket var det eneste helt store krav til at vi kunne tage derned. Ingen af os gad rigtig være afsted, hvis vi skulle "lænkes" til en telefonpasning og en computer. Heldigvis ville Pernille gerne tage den (Tak for det P.), så vi besluttede os for at tage afsted.

Oveni det, besluttede chefen, at det med det varme vejr i vente for fredag ikke var tjenstligt at komme til kontoret, så vi fik en hjemmearbejdsdag i stedet. Det gav os mulighed for at disponere, så vi kunne tilrettelægge bedst muligt, samtidig med at vi sparede 2 timers transport.

Magnus ringede torsdag, og spurgte Lillan, om hun ville med til Lalandia, og han blev meget glad, da han hørte at det ville hun gerne. Så glad at morbror Mikael og tante Barbara også gerne måtte komme med :-)

Fredag blev så en lang dag, hvor vi efter ankomsten lige slappede lidt af ovenpå køreturen inden vi smuttede over i legelandet mens farmor lavede mad. Efter maden tog vi tilbage til centeret, hvor der var børnekaraoke, og Magnus gav et nummer fra et af de første MGP shows (kickflipper). Hvor andre deltagere havde mumlet meget af teksterne, ikke kunnet dem, eller havde haft deres mor med oppe, så trykkede Magnus den af, med sang og tilhørende dans. Det var ikke alene flot, men gav også aftenens til da største bifald fra alle publikummerne. Efter sin optræden, fik han flere komplimenter, fra fremmede, der lige måtte sige "godt gået". Da vi endelig kom tilbage til huset, var klokken næsten ti, og så var der et par børn, der var blevet trætte.

Lørdag var det så tid at tage i badeland. På vej derover, valgte Valentin at lægge sig til at sove i klapvognen, men han blev alligevel vækket,og selv om han var en smule knotten i starten, så blev han alligevel meget begejstret for vandet, og boltrede sig voldsomt, og ville ikke umiddelbart op igen da vi var færdige. Lillan plaskede rundt i det store bassin med far også selv om han havde glemt svømmevingerne i bilen, og hun drønede i de store rutchebaner med farfar.

Senere på dagen blev der tid til lidt minigolf, som Lillan kastede sig ud i med stor iver. Selv om hun ikke umiddelbart forstod konceptet i spillet, eller konkurrencemomentet i det, så morede hun sig strålende.

Søndag var der igen tid til en vandlandstur, hvor Lillan iført svømmevinger ikke var til at styre i vandet. Hun svømmede løs, og kunne også svømme uden at nogen holdt hende. Efter frokost pakkede vi vores ting, inden vi allesammen tog til Maribo, for at køre med veterantog på museumsbanen mellem Maribo og bandholm. Under et stop, blev der tid til at tage billeder af børnene oppe i lokomotivet, men det var alligevel for meget for Lillan. magnus og Tobias ville dog gerne stille op.

Da vi kom tilbage til Maribo, sagde vi farvel til farmor, farfar, Magnus og Tobias, for de skulle tilbage til Lalandia, mens vi andre kørte hjem efter en dejlig weekend.


7. aug. 2009
Så kom dagen endelig, hvor Lillan kunne fejre at hun var blevet 3 år.

Dagen startede med morgenvækning i sengen, og fødselsdagssang af far, mor og Valentin, efterfulgt af en dejlig familiemorgenmad, inden far kørte Valentin til vuggestue, og selv kørte på arbejde.

Senere kørte mor og Lillan over på månestuen til morgensamling, hvor Lillan kunne uddele frugt og mors hjemmebagte blåbærboller. Der blev sunget fødselsdagssange igen, og der var 3 flag i vasen på bordet, og det lille lokomotiv, bar et lys formet som et tretal. Lillan fik så lov til at lege med sine legekammerater, mens mor købte ind.

Da mor kom tilbage, var det kun Lillan, der skulle hentes. Hun skulle med hjem og hjælpe mor med at lave mad og lagkage til alle gæsterne, der kom sidst på eftermidddagen.

Da far kom hjem med Valentin, havde de også fætter Magnus med, og så skulle der leges.

Lidt senere kom også Fætter Tobias, som havde sin mor og Lulu med, og farmor og farfar, og Silja og Jonas. Der blev så pakket gaver ud, leget hygget på terrassen, inden farfar og Faster Heidi kom med en fælles gave fra dem allesammen: En ny cykel, med støttehjul, og de samme prinsessemotiver som på den nye madkasse. Heldigvis havde far og mor allerede for længe siden købt en cykelhjelm, så det nye vidunder kunne tages i brug med det samme. Først kunne Lillan ikke noget som helst, men på mindre end fem minutter, cyklede hun lystigt rundt på terrassen, og manøvrerede fint rundt mellem stole, bord, hus og sandkasse.

Til aftensmaden havde Lillan bestemt at vi skulle have pizza, og heldigvis er mor jo verdensmester i at lave sådan nogle, så det blev bare lækkert.

Dagen efter kom der endnu en gave. Denne gang fra Bedstemor og Bedstefar. Det var en rigtig lækker taske/rygsæk, og selv om Lillan gerne vil have den med i børnehaven, så siger mor og far alligevel nej. Noget med at den kan blive ødelagt af alle de andre børn. Men de par gange vi efterfølgende har været ude, så har den været med, og indeholdt legetøj, og derhjemme indgår den også med mellemrum i en eller anden form for leg, så den er hun også blevet rigtig glad for




21. jul. 2009
I denne weekend havde vi besøg af Tony og Jeanette, og deres to børn Emma og Esther.

Da det er længe siden vi har set dem, aftalte vi at lave lidt særligt ud af dagen, så vi tog en tur med veterantoget op til Gilleleje, hvor vi gik en tur ned på havnen, og fik fiskefrikadeller eller fiskefileter. Efter to timers ophold i den lille fiskerby, gik turen tilbage til Hornbæk. her var Lillan blevet meget træt og meget irriterende, og hun faldt da også ubehjælpeligt i søvn inden vi nåede hjem til Ålsgårde. Hun vågnede dog op igen inden spisetid.

Ved aftentide, var det blevet rigtig flot vejr, så vi fik dejlige grillede bøffer (og de pølser, der altid hører til en grillaften).




Som en lille biting, kan det lige nævnes, at Valentin nu er begyndt at spise selv :-)





Det er dog af åbenlyse årsager ikke altid han får lov.
3. jul. 2009
Så skal jeg da lige love for at der blev sat tryk på vejrgudernes radiatorer.

Efter at vi i begyndelsen af Juni pludselig fik så meget vand, at baghaven lå under 30 cm vand i flere dage, er det modsatte nu sket. Det er jo dejligt for ungerne, at de kan rende rundt udenfor hele dagen uanset om de er her eller i institutionen. De nyder det gode vejr i fulde drag, selv om Lillan overhovedet ikke mener at det er nødvendigt med solcreme. På det punkt er hendes forældre dog meget insisterende. Det hele løses dog meget nemt, ved at lokke med hendes badebassin. det er hun bare helt vild med at lege i.



Og ja Valentin er startet som institutionsbarn, og ligesom sin storesøster, var indkøringen heldigvis overstået på et par dage, og i dag er han nærmest ekstatisk, når han bliver afleveret, men også meget træt og forældretrængende, når han bliver hentet igen. Lillan forsømmer ikke nogen chancer til at vise sin lillebror frem til alle, der vil se ham, og udbryder med stolthed i stemmen: "Det er min lillebror".

De næste tænder (kindtænderne er ved at komme frem på ham nu, og for første gang har vi været nødt til at ty til en medicinering, i form af en svagt bedøvende væske, som vi smører hans gummer med. Gummerne er ømme, og bløder ved en svag berøring, så der er ikke langt igen, før han er fuldt udvokset med alle tænder. Indtil da er hans yndlingsbeskæftigelse, at holde sine forældre vågne midt på natten, og hverken Barbara eller jeg selv, har fået en sammenhængende nats søvn på mere end højst 6 timer de sidste 3 uger.

Ligesom sin søster har også han en favoritting han gerne vil lege udenfor, og det er enten i sandkassen, men den er han stadig ikke helt så vild med som hans søster var og er, men til gengæld er han ustyrlig, hvis først han får lov til at gynge på sin nye gynge.

Billedet er ganske vist taget hos farmor og farfar, på deres gynge, men glæden er den samme herhjemme.



Nu skal vi bare igennem feristresset (alle andre holder ferie, mens vi passer deres arbejde :-) ), og så forberede os mentalt på at det nu snart er tid til at holde fødselsdage. Der kommer jo nogen stykker efter hinanden når vi begynder på august måned: 04.08- 28.08- og 12.09. Selv om Mikael ligger sidst i rækken, forventer han naturligvis stadig de dyreste gaver :D
13. jun. 2009
Sikke en gang sjusk. Ikke en eneste opdatering af bloggen her siden Påske. Det er simpelthen for ringe, og skyldes i den grad en alt for travl hverdag, men her kommer der lidt opdatering om livet i Ålsgårde.


En lille måneds tid efter hjemkomsten fra campingpladsen i Ribe, blev Lillan angrebet af nogle grimme insekt eller loppebid i ansigtet. Hun tog angrebet utrolig flot, og var utrolig god til ikke at klø sig, selv om det må have været utroligt svært. Efter et lægebesøg, hvor hun fik lidt antihistaminer, blev hendes ansigt normalt igen i løbet af et par dage, men i den mellemliggende periode så hun ikke for godt ud, som det måske også kan ses på billedet.




I Slutningen af April, fik Mikael og Barbara en lille weekendferie uden børn. Barbara havde fået en koncertoplevelse i Forum Horsens, med sit teenageidol Simply Red. de var på afskedsturne, og vi benyttede lejligheden til at holde et par velfortjente fridage. Vi boede på Scandic Bygholm Park, og foruden koncerten fik vi også lejlighed til at kigge lidt på butikker i Horsens. Lillan og Valentin benyttede lejligheden til en weekend hos farmor og farfar, og ungerne nød det i hvert fald. Farmor og farfar havde en lidt hård weekend, men ikke værre, end at de kunne smile af en masse sjove oplevelser bagefter.

Så kom tiden til årets sommerfest i LH-CARE, og for lige at sætte prikken over det berømte i, så skulle vi lige til en konfirmation torsdagen før, så det blev igen til en lang weekend uden ret meget hjemmetid.

Det seneste projekt vi har kastet os over, er igen et projekt, som vi måske ikke helt har overvejet arbejdsbyrden i, men nu er vi i hvertfald gået igang. For at undgå for mange vådområder i haven, og for at få mere græs på plænen frem for mos, har vi besluttet at udlægge ca 20 cm ekstra jor i specielt den nederste del af haven. Mikael fik ryddet et hjørne, og var på lossepladsen efter frisk topdress jord (Kompost blandet med sand). Selv om der blev kørt godt og vel 2 ton sand, lykkedes det kun at færdiggøre en små 3 kvm, men til gengæld ser det rigtig pænt ud. Næste del bliver at rive terrassen op dernede, og få den hævet med de samme 20 cm. Det er et frygteligt projekt at stå med alene, men med den regnskylle vi lige har fået, må vi også erkende at det er nødvendigt, hvis vi vil bruge den terrasse til noget fornuftigt. På blot et døgn gik vi fra tørlagte vandhuller og å, til at hele terrassen lå under 30 cm vand.

Nå men jeg vil slutte for denne gang, med et frisk billede af familien. Mikaels fotoalbum er ligeledes opdateret


12. apr. 2009
Vel hjemkommet fra en dejlig Påskeferie, sidder vi nu og slapper lidt af, inden vi igen skal tilbage til arbejdsmarkedet.

Vi startede ferien med en tur til bedstemor og bedstefar i Lintrup. Vi havde jo ikke fået besøgt dem siden bedstefars fødselsdag, så han skulle jo have sine fødselsdagsgaver. Af børnene fik han en dejlig stol til at sætte på en stol (kan lige skimtes lidt yderst til venstre i billedet), så Valentin ikke hele tiden skulle sidde hos mor eller far. Gaven var lidt uventet, men vi havde dog på fornemmelsen af at han kunne lide den. Som altid havde vi nogle rigtigt hyggelige dage, med havevandringer, byvandringer og meget mere. Lørdag havde vi arrangeret en lille shoppetur, og selv om det absolut ikke er bedstefars yndlingsbeskæftigelse, så tog han turen i stiv arm, og med godt humør. Undervejs på turen fik vi en dejlig frokost på restaurant Sælhunden, der er et rigtig hyggeligt gammelt sted, nede ved en af Ribes mange kanaler.


Denne gang havde vi valgt at overnatte i en såkaldt Ribehytte på Ribe Camping. Hytterne er utroligt lækre, men hvis vi skal hælde lidt malurt i bægeret, så er de udstyret med en trappe til soverummene, og den må i bedste fald betegnes som farlig. Den er smal, og trinnene er korte, så når man går ned ad trappen skal man helst gå sidelæns ned, eller allerhelst baglæns. Det gør det meget svært at få bagage op og ned fra soverummene. Derudover er værelserne meget små. Når alt det er sagt, så var pladsen utrolig lækker, og med mange muligheder for børnene til at lege på legepladsen mm.. Personalet var også meget venlige og villige til at afhjælpe situationen med hensyn til trappen og ungerne. Derfor vil vi nok gå udenom Ribehytterne næste gang, og i stedet vælge en luksushytte med eller uden spa. de er af en eller anden grund lidt billigere, og med en bedre trappeløsning. Derudover ser de ud til at have en solterrasse på førstesalen.


På vejen hjem stoppede vi ind hos farmor og farfar til en dejlig påskefrokost, og her fik Valentin sit livs første gyngetur, mens Lillan smaskede chokolade med sine fætrer, og fyldte toilettet med toiletpapir. Hun fik vist også fat i noget af Valentins chokolade, som hun begyndte at indtage.



Da det var dejligt vejr sad vi på terrassen og spiste, men da vi ikke havde fået en hat med til valentin, improviserede farmor lidt med en af Lillans gamle (ubrugte) bleer, som det kan ses på billedet, hvor han hygger sig med faster Heidi.


29. mar. 2009
Endelig en weekend, hvor vi havde mulighed for at slappe lidt af i familiens skød, uden at vi skulle til det ene eller det andet. Ikke fordi vi har problemer med at skulle en masse med en masse mennesker, men når vi nu har været ude hver eneste weekend i de seneste uger, og også et par hverdage derudover, jamen så er det rigtig dejligt at kunne slappe lidt af derhjemme, og ikke lave noget som helst.

Ha...

Lørdag besluttede vi os for en tur til Sverige, og Lillan var vild med det at sejle, og med at kigge ud på vandet fra dækket. Formålet med turen, var at kigge efter et muligt sted at placere en campingvogn for sommeren. Vi har stadig ikke købt nogen vogn, men er stadig lidt tændt på ideen.

Vi kiggede os lidt omkring, men fandt ikke lige det vi søgte. Til gengæld fik vi købt ind til den helt store guldmedalje. Sverige er godt nok billigt i forhold til Danmark.

Vi skal nok derover og kigge en gang mere inden for længe. Næste gang søger vi så ikke nord for Helsingborg (vi var oppe omkring Kullen), men kigger sydpå mod Landskrona.

Søndagen har vi så brugt i haven, og med at få stablet al det brænde vi skal fyre af i næste sæson. Puha det er hårdt. Lillan valgte at falde i søvn i et af de tomme brændebure. Mens far læssede af, sad Lillan og sang "Min kat den danser tango", og selv om far godt lagde mærke til at hastigheden faldt stille og roligt, som en båndoptager, der løber tør for strøm, så var det først da det blev stille, at han lagde mærke til at hun sov. Da var klokken fem om eftermiddagen, så hun blev lagt i seng for natten, selv om det betyder at vi skal meget tidligt op i morgen når hun er udhvilet.
24. feb. 2009
Fastelavns søndag, havde vi som sædvanligt en åben invitation til at besøge Mikaels forældre, hvor man i grundejerforeningen holder et rigtig hyggeligt fastelavnsarrangement. Sidste år havde vi ganske vist været forhindret, men i år mindede de os lige om det, så vi ikke glemte det, og så kom vi selvfølgelig. Desværre ligger fastelavn jo aldrig på en fast dato, så det kan være svært at lægge arrangementet ind som en fast begivenhed, men vi satser på at huske det til næste år :-).

På vores seneste tur til Lintrup (se tidligere indlæg), havde vi fået en dragt med hjem, som bedstemor havde lavet til Barbara, da hun var barn. Hele ugen op til fastelavn havde Lillan da også med stolthed proklameret, at hun skulle være "lappepige", og Lillan passede bare dragten, som var den syet til hende.

Valentin var ikke helt gammel nok til at forstå det med udklædning, men han var iført en hvid hue, og en hvid dragt i barnevognen, og med lidt god vilje, og lidt fantasi, så var han en isbjørn.



Lillan vandt ganske vist ikke noget for sin indsats, men gennem de sidste 3 år, er familien altid gået hjem med en tøndeslagspræmie. I år blev det Tobias, der blev udnævnt til kattekonge, for sin meget fine fjernelse af det sidste bræt.

Mikael nåede aldrig at komme til at slå, for tønden var nede allerede længe inden det blev hans tur, men måske til næste år.

Slikposer til børnene, præmier i lange baner, varm kakao med cognac eller rom til de voksne, og en rigtig hyggelig eftermiddag hos farmor og farfar i selskab med fætrene.... Jo vi kommer også til næste år
17. feb. 2009
I forrige weekend tog vi os en forlænget familieweekend hos bedstefar og bedstemor i Lintrup.

Det var på forhånd planlagt til at være en halv arbejdsweekend, da bedstemor skulle have sin hjemmeside klar til hun skulle på udstilling. Vi har selv været rimeligt glade for de værktøjer vi har til rådighed her på blogger, så vi valgte at henvise hendes domæne til blogger, så hun selv kan skrive på sin hjemmeside, om hvad hun laver, og hvad hun har af tanker med sit arbejde.

Vi synes selv at hun har fået noget meget fornuftigt ud af siden, og det lykkedes hende også at få skrevet lidt på siden mens vi var der, og med billeder af hendes værker, så alt i alt synes vi det blev et godt resultat vi og hun har fået ud af det.

Vi har tidligere valgt at overnatte på Kongeåkroen, når vi var i Lintrup, men vi havde hørt at Barbaras bror og hans familie har haft stor glæde af Ribe Byferie, og det synes vi at vi ville give en chance. Prisen for 2 og 3 overnatninger var den samme, og 3 overnatninger kostede så til gengæld det samme som vi plejede at betale på kroen. Lejligheden var i orden, men man bør altid huske at bestille sen afgang, for ellers når man ganske enkelt ikke oprydningen, eller man skal vaske op i hånden. Opvaskemaskinen skal have 2 timer til at vaske, og den skal tømmes inden afrejse. Sen afrejse er ikke mulig i sommerperioden. Hvis man vil på ferie derovre, giver lejemålene fri adgang til Ribe svømmebad og mange andre ting.

Bedstefars maskine var endnu engang defekt, så Mikael havde medbragt en laptop han ikke længere brugte, og fik den sat op, så bedstefar igen kunne komme på nettet. Både bedstefar og bedstemor fik sat deres computere op til at kunne læse bloggen her, så de kan følge med i hvad vi laver.
3. feb. 2009
Så fik vi endnu en god aften/nat med en god gang amerikansk fodbold, god mad og gode venners selskab.

Kampen var superspændende, og bølgede meget frem og tilbage, og kun en fatal aflevering i 2. quarter, der blev returneret til Touch Down, og en scoring i de sidste sekunder af 4. quarter afgjorde kampen til fordel for favoritterne fra Pittsburgh Steelers. Arizona der var udnævnt til underdogs på forhånd, havde stor ære af kampen, og kunne have vundet den med de rigtige marginaler på deres side.

I år var selskabet udvidet med 4 nye deltagere i form af mikaels onkel Henrik, og hans svigersøn Kim. Tony havde taget sin søn Emil med, og Pia havde taget sin bror Jens med. Pia, Daniel og Jens måtte desværre gå kort efter kampen var fløjtet igang, men har lovet også at reservere dagen efter i god tid til næste år.

Årets menu bestod af colamarinerede kyllingelår, humus, bønnesalat, grøn salat, chokoladekage, kaffe, popcorn, slik, øl, vand, vin og cider.

Alle tilkendegav at de havde haft en dejlig nat, og selv om der i år var tilmeldingsrekord, med 14 deltagere, så regner vi bestemt med at gentage successen næste år. Måske kan vi til den tid opleve at børnene sover uden sygdomme eller andet distraherende :-).

Næste år er der supersunday den 07.02.10.
28. jan. 2009
Mandag.
Lillan var tilbage i vuggestuen. Det var en god dag, og hun var ikke helt parat til at komme hjem da jeg kom for at hente hende. Det hjalp dog da det gik op for hende at de andre børn også var på vej hjem. Og så skulle hun jo også ud at gå med Valentin. Lillan går hjem næsten hver dag - det er kun engang imellem at hun vil op og sidde på barnevognen.

Tirsdag.
Vi havde besøg af Anita, vores søde sundhedsplejerske. Hun målte og vejede Valentin - Vægt 7,3 kg og længde 67 cm.
Anita mente også at vi skulle starte med at give ham grød, nu han har 4 tænder. Det er vi nu allerede startet på, og vi viste hende så hvor fint Valentin spiser.
Til sidst målte hun også Valentins hoved, som hun synes så meget stort ud - han har heller ikke helt styr på det endnu. Hun rådede os til at træne med ham - så han kan styrke nakkemusklerne samt at få tjekket det hos lægen, da hun synes det var vokset lidt for meget i forhold til hans alder. Så det gør vi.

Mikael var en tur i Tyskland for at tanke op til søndagen NFL brag. Vi bliver 14, så det skal nok blive rigtigt hyggeligt.

I går aftes fik jeg lige sorteret kassen med drenge børnetøj, og fandt en dejlig masse "nyt" tøj til Valentin. Det er dejligt med alt det genbrugstøj fra Lillan og fætrene.

Onsdag.
I dag ser det så ud som om, at Valentin har fået skoldkopper, jeg har i hvert fald opdaget en lille blære på halsen under øret. Så nu er det spændende at se om hvor meget det bliver til, de kloge siger nemlig at det ofte ikke bliver til så meget når de er så små. Det betyder dog endnu en torsdag uden mødregruppe og Rotary - men sådan er det jo med små børn.

Lige nu sover Valentin ude i det dejlige vejr - solen skinner og det giver jo lige mig tid til at få lidt fra hånden.
23. jan. 2009
I går lavede vi en hule under Lillans seng.

I bunden lagde vi en madrasse fra mors gamle seng og et gammelt lagen. Så tog vi nogle puder oppe fra stuen ovenpå samt Lillans "hest" og lagde ind i hulen. Bagefter satte mor en lyskæde op, så der også er lidt lys inde i hulen. Nu mangler vi kun et forhæng, så det er en helt rigtig hule.

Men allerede nu kan den godt bruges, Lillan har allerede leget, læst og ligget og slappet af i hendes nye hule. Det er også et godt sted at tage en middagslur.

I går aftes lå Lillan, Valentin og far og hyggede sig i hulen, mens mor lavede mad. Det var rigtigt dejligt.

Nu mangler vi bare at få ordnet resten af værelset, men det håber vi at nå i weekenden.
19. jan. 2009
Så er de to finalister endelig fundet, og vi gør endnu engang klar til at modtage gæster til den første søndag i februar, til den store Superbowl aften. Årets gæstestjerne er allerede udpeget til at være Bruce Springsteen and the E-street band.

Selve kampen kommer til at stå mellem den helt store overraskelse Arizona Cardinals og Pittsburgh Steelers.


Invitationer sendes ud på mail mandag den 19.01.09, så husk at holde et godt øje med din postkasse, så du kan nå at sige "Ja tak" til invitationen.

Vi glæder os som sædvanligt.
17. jan. 2009

Hvor er det dejligt at det er weekend og Mikael er hjemme.

Det har igen været en lang nat - Lillan vågnede helt hysterisk over at det kløede og ville hverken det ene eller det andet. Det lykkedes os dog at få hende duppet med Zink Liniment og derefter skulle hun "bare" beroliges. Jeg sad og sang, mens jeg holdt om hende, det hjalp og til sidst kunne jeg lægge hende igen. Helt undtagelsesvis får hun lov til at sove i vores seng.

I morges var Mikael bare alletiders, han tog begge børn med ned, så jeg kunne få lidt fred og sove lidt længere.

Jeg har også været alene ude at handle i dag - for første gang i mange måneder. Hvor jeg dog nød det, selvom jeg kun skulle købe dagligvarer. Bare det at gøre noget helt alene - uden børn - var helt vidunderligt.

Det går ellers bedre med Lillan i dag, hun er igen i fuldt vigør og lige så fræk som hun plejer. Det virker som om skoldkopperne er på retur. Valentin er endnu symptomfri.

Nu er det ved at være mørkt, børnene leger sammen med Valentins stofklodser. Lillan bygger og Valentin vælter og alt ånder fred - så længe det varer.

Jeg har lovet Mikael, at vi skal hygge os med en Mojito, når ungerne er lagt i seng. Det trænger vi vist begge til efter en lang uge.
16. jan. 2009
Stakkels Lillan, hun har bare røde knopper over alt på kroppen og de kløer. I dag er hun rigtig irritabel, men hun har heller ikke sovet særligt godt i nat. Ligget og kastet sig rundt i fars og mors seng. Vi dupper hende med Zink Liniment, det køler og stopper kløen for en tid. Det er dog ikke særlig let at overtale hende til at få det på og når det så endelig lykkedes, så ligner hun jeg ved ikke hvad bagefter - helt hvidskjoldet over hele kroppen. Men hun er ellers rigtig god til ikke at klø.

Valentin har endnu ikke vist tegn på skoldkopper. Men han har til gengæld fået 4 tænder i undermunden, desuden er han blevet forkølet, så jeg suger ham flere gange om dagen. Han bryder sig ikke om det, men er rigtig glad for det når jeg er færdig. Derudover får han stadig NEZ Spaceren, og den er han faktisk ret god til at tage.

Selvom at Lillan er syg og derfor en del krævende, er det nu alligevel hyggeligt at have hende hjemme. Vi læser og synger og hygger sammen med Valentin og så får hun lov til at se Playhouse Disney mens hun ligger på dynen inde i stuen.

Jeg glæder mig til at det bliver weekend og Mikael er hjemme, så jeg ikke behøver være på hele tiden. Jeg er ved at være lidt træt, for jeg skal jo også trøste og passe begge børn i løbet af natten og de har det med at vågne på skift og så lige bruge en times tid til at falde i søvn igen, så det er heller ikke fordi jeg har sovet så meget de sidst par dage - HURRA for kaffe - det har jeg fået drukket en del af de sidste par dage.
Så kom de - børnesygdommene.

Selv om man i dag kan vaccinere mod de fleste børnesygdomme, så er det ikke muligt at gøre med skoldkopper, og nu har Lillan så fået dem, og så vidt vi kan se, er Valentin også godt på vej.

Intet er jo selvfølgelig så galt at det ikke er godt for noget, og det gode er jo selvfølgelig at det sker mens Barbara alligevel stadig er på barsel, selv om det selvfølgelig er hårdt med 2 helt- eller halvsyge børn. men hun tager det nu pænt, og Lillan har da heller ikke som sådan vist deciderede tegn på sygdom udover de mange prikker over hele kroppen.

Nu afventer vi så bare at det hele stilner af igen, og det forventer vi da vil ske inden månedens udgang, så vi ikke skal aflyse vores superbowlaften den 01.02.09.
15. jan. 2009

Nytåret blev fejret på behørig og traditionel vis. Ikke med døddrukne mennesker, der sejler rundt, for det er vi alligevel blevet lidt for gamle til. Vi var taget til Albertslund, og besøgte Mikaels gamle ven Tony, hans kæreste Jeanette, og deres 3 børn Emil, Emma og Esther.

Det blev som sædvanlig en hyggelig aften, med god mad i form af en tapas inspireret menu, og lidt rødvin til. Kl 23.52 meddelte Lillan: "Mig træt skal i seng nu". Så da klokken slog midnat, lå Mikael på gulvet foran en weekend seng, og sang elefantens vuggevise for sin datter.

Dagen efter fik vi taget dette pragtfulde billede af de 3 prinsesser. De havde det pragtfuldt sammen, og Lillan taler stadig om Emma og Esther med stor glæde i stemmen.
7. jan. 2009
Hvad skal man så bruge sådan en til.

Vil overveje lidt om vi overhovedet kan bruge sådan en blog til noget, eller om det bare er endnu et populært stykke luftkastel. Tiden vil vise hvad vi når frem til.