28. jan. 2009
Mandag.
Lillan var tilbage i vuggestuen. Det var en god dag, og hun var ikke helt parat til at komme hjem da jeg kom for at hente hende. Det hjalp dog da det gik op for hende at de andre børn også var på vej hjem. Og så skulle hun jo også ud at gå med Valentin. Lillan går hjem næsten hver dag - det er kun engang imellem at hun vil op og sidde på barnevognen.

Tirsdag.
Vi havde besøg af Anita, vores søde sundhedsplejerske. Hun målte og vejede Valentin - Vægt 7,3 kg og længde 67 cm.
Anita mente også at vi skulle starte med at give ham grød, nu han har 4 tænder. Det er vi nu allerede startet på, og vi viste hende så hvor fint Valentin spiser.
Til sidst målte hun også Valentins hoved, som hun synes så meget stort ud - han har heller ikke helt styr på det endnu. Hun rådede os til at træne med ham - så han kan styrke nakkemusklerne samt at få tjekket det hos lægen, da hun synes det var vokset lidt for meget i forhold til hans alder. Så det gør vi.

Mikael var en tur i Tyskland for at tanke op til søndagen NFL brag. Vi bliver 14, så det skal nok blive rigtigt hyggeligt.

I går aftes fik jeg lige sorteret kassen med drenge børnetøj, og fandt en dejlig masse "nyt" tøj til Valentin. Det er dejligt med alt det genbrugstøj fra Lillan og fætrene.

Onsdag.
I dag ser det så ud som om, at Valentin har fået skoldkopper, jeg har i hvert fald opdaget en lille blære på halsen under øret. Så nu er det spændende at se om hvor meget det bliver til, de kloge siger nemlig at det ofte ikke bliver til så meget når de er så små. Det betyder dog endnu en torsdag uden mødregruppe og Rotary - men sådan er det jo med små børn.

Lige nu sover Valentin ude i det dejlige vejr - solen skinner og det giver jo lige mig tid til at få lidt fra hånden.
23. jan. 2009
I går lavede vi en hule under Lillans seng.

I bunden lagde vi en madrasse fra mors gamle seng og et gammelt lagen. Så tog vi nogle puder oppe fra stuen ovenpå samt Lillans "hest" og lagde ind i hulen. Bagefter satte mor en lyskæde op, så der også er lidt lys inde i hulen. Nu mangler vi kun et forhæng, så det er en helt rigtig hule.

Men allerede nu kan den godt bruges, Lillan har allerede leget, læst og ligget og slappet af i hendes nye hule. Det er også et godt sted at tage en middagslur.

I går aftes lå Lillan, Valentin og far og hyggede sig i hulen, mens mor lavede mad. Det var rigtigt dejligt.

Nu mangler vi bare at få ordnet resten af værelset, men det håber vi at nå i weekenden.
19. jan. 2009
Så er de to finalister endelig fundet, og vi gør endnu engang klar til at modtage gæster til den første søndag i februar, til den store Superbowl aften. Årets gæstestjerne er allerede udpeget til at være Bruce Springsteen and the E-street band.

Selve kampen kommer til at stå mellem den helt store overraskelse Arizona Cardinals og Pittsburgh Steelers.


Invitationer sendes ud på mail mandag den 19.01.09, så husk at holde et godt øje med din postkasse, så du kan nå at sige "Ja tak" til invitationen.

Vi glæder os som sædvanligt.
17. jan. 2009

Hvor er det dejligt at det er weekend og Mikael er hjemme.

Det har igen været en lang nat - Lillan vågnede helt hysterisk over at det kløede og ville hverken det ene eller det andet. Det lykkedes os dog at få hende duppet med Zink Liniment og derefter skulle hun "bare" beroliges. Jeg sad og sang, mens jeg holdt om hende, det hjalp og til sidst kunne jeg lægge hende igen. Helt undtagelsesvis får hun lov til at sove i vores seng.

I morges var Mikael bare alletiders, han tog begge børn med ned, så jeg kunne få lidt fred og sove lidt længere.

Jeg har også været alene ude at handle i dag - for første gang i mange måneder. Hvor jeg dog nød det, selvom jeg kun skulle købe dagligvarer. Bare det at gøre noget helt alene - uden børn - var helt vidunderligt.

Det går ellers bedre med Lillan i dag, hun er igen i fuldt vigør og lige så fræk som hun plejer. Det virker som om skoldkopperne er på retur. Valentin er endnu symptomfri.

Nu er det ved at være mørkt, børnene leger sammen med Valentins stofklodser. Lillan bygger og Valentin vælter og alt ånder fred - så længe det varer.

Jeg har lovet Mikael, at vi skal hygge os med en Mojito, når ungerne er lagt i seng. Det trænger vi vist begge til efter en lang uge.
16. jan. 2009
Stakkels Lillan, hun har bare røde knopper over alt på kroppen og de kløer. I dag er hun rigtig irritabel, men hun har heller ikke sovet særligt godt i nat. Ligget og kastet sig rundt i fars og mors seng. Vi dupper hende med Zink Liniment, det køler og stopper kløen for en tid. Det er dog ikke særlig let at overtale hende til at få det på og når det så endelig lykkedes, så ligner hun jeg ved ikke hvad bagefter - helt hvidskjoldet over hele kroppen. Men hun er ellers rigtig god til ikke at klø.

Valentin har endnu ikke vist tegn på skoldkopper. Men han har til gengæld fået 4 tænder i undermunden, desuden er han blevet forkølet, så jeg suger ham flere gange om dagen. Han bryder sig ikke om det, men er rigtig glad for det når jeg er færdig. Derudover får han stadig NEZ Spaceren, og den er han faktisk ret god til at tage.

Selvom at Lillan er syg og derfor en del krævende, er det nu alligevel hyggeligt at have hende hjemme. Vi læser og synger og hygger sammen med Valentin og så får hun lov til at se Playhouse Disney mens hun ligger på dynen inde i stuen.

Jeg glæder mig til at det bliver weekend og Mikael er hjemme, så jeg ikke behøver være på hele tiden. Jeg er ved at være lidt træt, for jeg skal jo også trøste og passe begge børn i løbet af natten og de har det med at vågne på skift og så lige bruge en times tid til at falde i søvn igen, så det er heller ikke fordi jeg har sovet så meget de sidst par dage - HURRA for kaffe - det har jeg fået drukket en del af de sidste par dage.
Så kom de - børnesygdommene.

Selv om man i dag kan vaccinere mod de fleste børnesygdomme, så er det ikke muligt at gøre med skoldkopper, og nu har Lillan så fået dem, og så vidt vi kan se, er Valentin også godt på vej.

Intet er jo selvfølgelig så galt at det ikke er godt for noget, og det gode er jo selvfølgelig at det sker mens Barbara alligevel stadig er på barsel, selv om det selvfølgelig er hårdt med 2 helt- eller halvsyge børn. men hun tager det nu pænt, og Lillan har da heller ikke som sådan vist deciderede tegn på sygdom udover de mange prikker over hele kroppen.

Nu afventer vi så bare at det hele stilner af igen, og det forventer vi da vil ske inden månedens udgang, så vi ikke skal aflyse vores superbowlaften den 01.02.09.
15. jan. 2009

Nytåret blev fejret på behørig og traditionel vis. Ikke med døddrukne mennesker, der sejler rundt, for det er vi alligevel blevet lidt for gamle til. Vi var taget til Albertslund, og besøgte Mikaels gamle ven Tony, hans kæreste Jeanette, og deres 3 børn Emil, Emma og Esther.

Det blev som sædvanlig en hyggelig aften, med god mad i form af en tapas inspireret menu, og lidt rødvin til. Kl 23.52 meddelte Lillan: "Mig træt skal i seng nu". Så da klokken slog midnat, lå Mikael på gulvet foran en weekend seng, og sang elefantens vuggevise for sin datter.

Dagen efter fik vi taget dette pragtfulde billede af de 3 prinsesser. De havde det pragtfuldt sammen, og Lillan taler stadig om Emma og Esther med stor glæde i stemmen.
7. jan. 2009
Hvad skal man så bruge sådan en til.

Vil overveje lidt om vi overhovedet kan bruge sådan en blog til noget, eller om det bare er endnu et populært stykke luftkastel. Tiden vil vise hvad vi når frem til.